شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند راننده تاکسی اینترنتی در مشهد، سرکرده باند سرقت‌های مسلحانه اهواز از آب درآمد! عجیب اما واقعی؛ صدور سند برای ۲۵ سانتی‌متر زمین در کاشان ! کشف یک میلیون و ۵۳۰ هزار یورو ارز قاچاق در ۷ گذرگاه مرزی عبور زائران شلیک مرگبار شکارچیان غیرمجاز جان محیط‌بان پارک ملی گلستان را گرفت (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ۵ کشته در پی نزاع بر سر یک ملک در تربت حیدریه خراسان رضوی (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) خروج ۶۹ درصد زائران اربعین از کشور (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ۴ نوشیدنی فوق‌العاده برای رفع عطش هنگام فعالیت ورزشی در گرما چند نکته درباره الکترولیت‌ها که این روز‌ها بیشتر به آنها نیاز دارید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) آفتاب سوختگی در کودکی، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد کرایه نجف تا کربلا 1404 در اربعین | راهنمای کامل هزینه‌ها و مسیر روایتی از رویارویی مجدد دزد و کارآگاه ماجرای تعقیب و گریز پلیس و سارق خودرو در غرب تهران
سرخط خبرها

مشاهده ۴ پلنگ ایرانی در اصفهان | پایش مستمر و حفاظت گسترده از این گونه کمیاب جانوری

  • کد خبر: ۲۳۹۶۸۷
  • ۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲
مشاهده ۴ پلنگ ایرانی در اصفهان | پایش مستمر و حفاظت گسترده از این گونه کمیاب جانوری
اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از ثبت تصویر جدیدی از چهار قلاده پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات‌وحش عباس‌آباد نایین خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان روز پنجشنبه (۲۸ تیر ۱۴۰۳) اعلام کرد: اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش استان با همکاری کارکنان و محیط‌بانان پناهگاه حیات‌وحش عباس‌آباد و شهرستان نایین، تصویر خانواده‌ای از گونه کمیاب پلنگ ایرانی در این پناهگاه را با به‌کارگیری دوربین‌های تله‌ای برای چندمین‌بار ثبت کردند.

بر اساس این گزارش، محمدرضا حلوانی، رئیس پناهگاه حیات‌وحش عباس‌آباد، پس از مشاهده نمایه و نصب دوربین تله‌ای در منطقه مناسب با همکاری اداره حفاظت حیات وحش استان اصفهان موفق به ثبت تصویر خانواده‌ای از گونه کمیاب و ارزشمند پلنگ شد.

این اقدام در ادامه پایش حضور گونه‌های مختلف حیات‌وحش با تأکید بر گوشت‌خواران شاخص در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان اصفهان در شهرستان نایین و با نصب دوربین‌های تله‌ای در بخش‌های مختلف زیستگاه‌های این پناهگاه صورت گرفته است.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش و موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی استان اصفهان گفت: با توجه به کاهش گونه پلنگ در بسیاری از زیستگاه‌های کشور، پایش جمعیت و راهکارهای حفاظتی این گونه حائز اهمیت است.

مریم امیدی افزود: در استان اصفهان، پناهگاه حیات‌وحش عباس‌آباد نایین بیشترین جمعیت و پراکندگی پلنگ را دارد و این موضوع گویای لزوم توجه بیشتر به حفاظت این منطقه است.

رئیس پناهگاه حیات وحش عباس‌آباد نایین نیز گفت: این پناهگاه به‌دلیل تنوع بالای جانوری و همچنین انواع گربه‌سانان کوچک و بزرگ می تواند به‌عنوان بهشت گربه‌سانان ایران نامیده شود، همانگونه که در این چند سال مستندات متعددی از تنوع جانوری و گوشتخواران بزرگ جثه تهیه شد و ظرفیت بالای منطقه عباس‌آباد را برای ارتقا تا ذخیره‌گاه نشان داد.

محمدرضا حلوانی، افزود: به تازگی و در یک اتفاق کم‌نظیر از چهار پلنگ در این منطقه تصویربرداری شد که نزدیک به یک ساعت در کنار آبشخور به استراحت مشغول بودند و این نشان دهنده امنیت بالای پناهگاه حیات وحش عباس‌آباد است.

وی ادامه داد: ماه‌ها و سال‌های قبل در همین نقطه از پلنگ‌های متعددی با توله‌های کوچک و بزرگ نیز تصویربرداری شد.

حلوانی تأکید کرد: با ارتقاء منطقه و حفاظت بیشتر احتمال رویت پلنگ در اغلب نقاط استان در آینده وجود دارد و این اتفاق با حفاظت بیشتر محیط‌بانان، نگاه ویژه مسئولان مربوطه به این منطقه و ارتقاء عباس‌آباد به ذخیره‌گاه رخ خواهد داد.

وی تصریح کرد: منطقه عباس‌آباد در زمان حاضر به عنوان پناهگاه خوانده می شود ولی از زمان قدیم تاکنون نقش ذخیره‌گاه را برای مناطق اطراف خود از شهر تا استان‌های مجاور داشته است.

گفتنی است این تصاویر حدود ساعت چهار و نیم صبح ثبت شده است و در سمت چپ عکس ۲ پلنگ در کنار یکدیگر هستند.

پناهگاه حیات وحش عباس‌آباد با وسعت معادل ۴۰۰ هزار هکتار در شرق استان اصفهان و در شهرستان نایین قرار گرفته‌ است.

این منطقه یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های یوزپلنگ و از زیستگاه‌های منتخب پروژه «حفاظت از یوزپلنگ آسیایی» به شمار می‌رود.

پلنگ و یوزپلنگ ایرانی از گربه‌سانان در معرض خطر انقراض هستند که حضور هر دو جانور در سال‌های اخیر در پناهگاه حیات وحش عباس‌آباد ثبت شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->